سقف کرومیت چیست؟ | فروشگاه آهن آلات

سقف کرومیت چیست؟

چکیده

امروزه جهت تکمیل سقف ساختمان از انواع عناصر درجه یک استفاده می شود که از آن میان می‌توان به سقف کرومیت اشاره کرد. در این‌جا به سراغ سقف کرومیت می‌رویم تا با ویژگی‌های آن بیش تر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

۱۴۰۱ شنبه ۱۱ تير
229
سقف کرومیت چیست؟


امروزه جهت تکمیل سقف ساختمان از انواع عناصر درجه یک استفاده می شود که از آن میان می‌توان به سقف کرومیت اشاره کرد. در این‌جا به سراغ سقف کرومیت می‌رویم تا با ویژگی‌های آن بیش تر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
سقف کرومیت همانند سقف تیرچه بلوک معمولی است، اما تیرچه‌هایی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرند متفاوت می‌باشند. سقف کرومیت نوعی سقف تیرچه بلوک است که برای ساخت آن از تیرچه فلزی با جان باز استفاده می‌شود. سقف کرومیت در سازه‌های فولادی اجرا می‌شود و نوعی سقف جدید است که از استحکام و یکپارچگی بالا برخوردار می‌باشد. سقف کرومیت در مقایسه با سایر سقف‌ها از مزایای ویژه‌ایی برخوردار است که آن را به یک سقف ویژه و رایج در ساختمان سازی استاندارد تبدیل کرده است. کاهش وزن سقف، سهولت اجرای داکت، مقاومت بالا و همچنین سرعت اجرا از مزیت‌های سقف کرومیت می‌باشد.

 


اجزای سقف کرومیت

 

 

اجزای سقف کرومیت در آهن استیشن

 

 

  1. تیرچه های فولادی جان باز:

 

تیرچه فولادی با جان باز، نوعی سازه پیش ساخته می‌باشد که به شکل خرپاهای ویژه دو سر ساخته اجرا می‌گردد. این تیرچه ها در دو مرحله زمان اجرای بتن و قبل از گیرش آن و پس ازگرفتن بتن، بارگزاری می‌شوند. تیرچه فولادی جان باز خود از سه بخش بال تحتانی، اعضای قطری و بال فوقانی تشکیل شده است. بال تحتانی این تیرچه ها از تسمه تولید شده و به عنوان عضو کششی خرپا عمل می‌کند. اعضای قطری اصولا میلگرد می‌باشند و به شکل مورب اجرا می‌شوند. بال فوقانی تیرچه می‌تواند از تسمه، ناودانی یا نبشی ساخته شده باشد. این بال در داخل بتن پوشش قرار می‌گیرد.

 


2. میلگرد حرارتی:

میلگردهای حرارتی که در جهت عمود بر تیرچه‌ها و در بخش بالایی سقف به کار می‌رود نقش قابل توجهی در مقابله با تنش های ناشی تغییرات دمایی دارد. این میلگردهای افت و حرارت در جهت عمود بر تیرچه‌ها و در قسمت بالایی سقف نصب می‌شوند.

 


3. بلوک پرکننده:

جنس بلوک‌های مورد استفاده در سقف کرومیت از سیمان، پلی استایرن و سفال است. بلوک ها در این نوع سقف معمولا نقش پر کننده دارند و در استحکام و مقاومت آن تاثیری نمی‌گذارند.

 


4. کلاف عرضی:

حداقل عرض کلاف عرضی در سقف کرومیت 10 سانتی متر بوده و از طرف دیگر شامل دو میلگرد با حداقل قطر 12 میلی متر می‌باشد. وجود کلاف عرضی در سقف کرومیت الزامی می‌باشد.

 


5. بتن رویه:

بتن رویه نقش مهمی در تحمل بار وارد شده بر سقف دارد. بتن رویه بخشی از تیر مرکب می‌باشد. پس از اینکه تیرچه‌ها و بلوک‌ها را نصب کردند، بتن رویه اجرا می‌شود. بتن رویه به کمک تیرچه فولادی جان باز، بارهای وارده بر سقف را تحمل می‌نماید.

 

انواع سقف کرومیت


• سقف تیرچه بلوک کرومیت:

سرعت اجرای بالاتر و سادگی بیشتری نسبت به سقف‌های تیرچه بلوک معمولی دارد.

 


• سقف پلیمر کرومیت:

به منظور کاهش وزن سقف، از سقف های پلیمر کرومیت استفاده می‌گردد.

 


• سقف کامپوزیت کرومیت:

سقف کامپوزیت کرومیت علاوه بر کاهش وزن سقف، میزان مصرف تیرچه را نیز کاهش می‌دهد.

 

سقف کرومیت در آهن استیشن

 


ویژگی و مزایای سقف کرومیت


1) تحمل وزن بالای این سازه ها در مقابل بتن و قالب ها
2) کاهش وزن سقف
3) در هیچ یک از مراحل اجرای سقف نیازی به شمع بندی وجود ندارد.
4) سرعت و سهولت اجرای بالا ساخت و ساز
5) ایجاد یکپارچگی سقف و اسکلت
6) امکان اجرای همزمان چند سقف و مقرون به صرفه بودن آن
7) امکان حذف کلاف های عرضی
8) سهولت اجرای داکت
9) پایین بودن تنش در بتن
10) امکان طراحی و اجرای سقفها با دهانه ها و باربری های خاص
11) امکان عبور لوله های تاسیساتی از درون جان تیرچه‌ها و کاهش ضخامت سقفها

 


معایب سقف کرومیت


• اجرای سقف‌های کرومیت به نیروی ماهر نیاز دارد.
• امکان دارد پس از گذشت مدت زمانی، اثر تیرچه از زیر گچکاری سقف نمایان شود.

 


کلام آخر


امیدواریم این نوشته از آهن استیشن اطلاعات مفیدی را در مورد سقف کرومیت در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده باشد. نظرات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.

مهسا عباس زاده

کارشناس تولید محتوا