میلگرد را میتوان به دو دسته شاخهای و کلاف تقسیم بندی کرد. میلگرد کلاف به دو صورت کلاف آجدار و کلاف ساده تولید و عرضه می گردد. از کلاف میلگرد که به عنوان فولاد تقویتکننده نیز شناخته میشود برای تقویت بتن استفاده میشود.
میلگرد را میتوان به دو دسته شاخهای و کلاف تقسیم بندی کرد. میلگردهای کلاف در واقع کلافهای در هم پیچیدهای هستند که استفادههای بسیار گستردهای در سازههای ساختمانی و صنعتی دارند. میلگرد کلاف به دو صورت کلاف آجدار و کلاف ساده تولید و عرضه می گردد. از کلاف میلگرد که به عنوان فولاد تقویتکننده نیز شناخته میشود برای تقویت بتن استفاده میشود. کلاف میلگرد از فولاد گالوانیزه قویتر است. آنها از ایجاد ترک در بتن جلوگیری میکنند. میلگرد کلاف استفاده های بسیار گسترده ای در سازه های ساختمانی و صنعتی نیز دارند و در سایزهای مختلفی در بازار موجود می باشند. نحوه نگهداری آن در کارخانه متفاوت با میلگرد ساده است. در صنعت به میلگردهای کلاف، جاده مفتولی نیز گفته میشود و به عنوان ماده اولیه برای کلیه مفتولهای خاص صنعتی، گالوانیزه و تقویتکننده مورد استفاده قرار میگیرند این محصول همانند سایر محصولات فولادی دارای مزیتها، کاربردها، انواع قیمت و ویژگیهای خاص است. در ادامه این مقاله بیشتر در مورد این موضوع برای شما صحبت خواهیم کرد.
این نوع میلگرد در 4 دسته و از سایز 5.5 تا 12 میلی متر در بازار عرضه میگردد. برای سایزهای بالاتر نیز میتوانید درخواست خود را به کارخانهها ارسال کنید تا به صورت سفارشی میلگرد کلاف مدنظر شما را تولید کنند.
این نوع میلگرد به دو دسته A2 و A3 تقسیم میشود. قیمت این نوع میلگرد در بازار بر اساس دستهبندی و سایز آن تعیین میشود. معمولا قیمت میلگرد آجدار بیشتر از نوع ساده آن است. البته به سایز میلگرد هم بستگی دارد.
در روش نورد گرم ابتدا شمشهای فولادی را در کورههای حرارتی نورد ریخته و پس از رسیدن به دمای مطلوب برای عملیات نورد به خطوط تولید منتقل میکنند. بعد از انجام عملیات تولید، میلگردها به واسطه دستگاه مورد نظر به عنوان کلاف تقسیمبندی میگردند. فولادی که برای تولید میلگردهای سیمی استفاده میشود به واسطه تمامی فرآیندهای فولاد سازی مثل کورههای باز، کورههای قوس الکتریکی و همچنین مبدلها تولید میگردند.
این نوع مفتول ها دارای درصد کربن پایینی هستند که به همین دلیل دارای قابلیت کشش پذیری بالایی است. از دیگر قابلیت های این محصول می توان به جوش پذیری بالا، چکش خواری بالا، قابلیت نورد در حالت سرد و قابلیت کنترل طول مناسب آن می توان اشاره کرد. کاربرد این گروه در تولید توری مرغی، پرسی، انواع سیم های خاردار و همچنین نیازهای صنعت پیچ و مهره میباشد.
از مصارف این مفتول ها می توان به صنعت تایر و لاستیک، تولید انواع فنر، سیم و سازه های پیش تنیده سیم بکسل و سیم پیانو اشاره کرد.
برای حمل و نقل و نگهداری میلگرد باید نکاتی را در نظر داشت. برای جلوگیری از زنگ زدگی آهن از پوششی استفاده کنید، از پوشش های مناسب مانند برزنتی کمک بگیرید. در هنگام انبار کردن میلگردهای کلاف عموما از خرک های چوبی استفاده می شود. در هنگام انبار کردن میلگردها از پوشش نایلونی استفاده نشود. برای نگهداری میلگردهای سایز کوچک که ابعاد آنها زیر 10 میلیمتر است اصولا از کلاف استفاده میکنند. قبل از استفاده از میلگرد در پروژه مورد نظر، میلگرد کلاف را در کارگاه و به وسیله دستگاه های مخصوص از هم باز می کنند.
کاربردهای میلگرد کلاف متناسب با اندازه و نوع آن متفاوت است و هر کدام در صنعتی خاص استفاده میشود.
• ساختمانی
• خرپا و تیرچه
• سیم بکسل
• سیم خاردار
• زنجیر فلزی
• میخ- پیچ-پرچ
• صنایع الکترود سازی و جوشکاری
• توری حصاری و فنس و گابیون
• صنایع فنر سازی
• مفتول خوش تراش
• سایر فولاد زیر دستی و فولاد تبدیلی
در این مقاله سعی کردیم به طور مفصل شما را با میلگرد کلاف و نکات مربوط به آن آشنا کنیم. امیدواریم این مطالب مورد استفاده قرار گرفته باشد. خرید و فروش بدون واسطه انواع آهنآلات و محصولات فولادی ساختمانی و صنعتی از مهمترین وظایف آهن استیشن به شمار میرود. با بررسی و تحلیلهای روزانه، هفتگی و ماهانه بازار آهن و فولاد در آهن استیشن، با کمترین ریسک ممکن خرید و فروش خود را انجام دهید.
مهسا عباس زاده